Sökning på visad sida:
Med tangentkombinationen Ctrl + f visar din webläsare en sökruta (oftast uppe i höger hörn) där du kan skriva in sökord. Webläsaren markerar då förekomster av sökorden i texten på aktuell sida så att du lätt kan hitta dem.

Sökning i hela domboksindexet:
Så snart Googles sökmotor har hittat och indexerat demboksindexets sidor så kan du med sökning i Google (med lite tur) hitta det du söker. För att inte få alltför stora träffmängder så bör du försöka precisera din sökning.
Du kan även precisera din sökning i Google till en särskild site för t.ex domböcker, t.ex sök namnet von Scheven på siten dombok.nu :
von Scheven site:www.dombok.nu

Namnstavning:
Ett problem man möter då man ska söka på personnamn är att de ofta stavas på olika sätt. Det är inte säkert att domboken stavar ett personnamn på samma sätt som exv kyrkobokföringen. Det är inte ens säkert att namnet för samma person stavas på samma sätt på olika ställen i domboken. Det är även vanligt att kortformer av personnamn används, t.ex Jan för Johan, Lisa för Elisabet etc..
Sök därför på alla varianter du kan komma på av personnamnet.
Då det gäller namn på platser så är de, så långt möjligt, normaliserade i indexet till nutida stavningar.

Index på Excel format:
Önskar du mer avancerade utsökningar i indexen så kan du beställa dem på Excel format. Då kan du använda alla de faciliteter som finns i Excel för sortering, sökning mm för att hitta det du söker i indexen.